Wij zijn sportief en steunen anderen

Toekomstbestendig ondernemen is als bedrijf durven meer te zijn dan een commerciële machine.

Van Wellen Group draagt graag en vol overtuiging haar steentje bij als dit iemand een duwtje in de rug kan geven, met name de jeugd!

blijvende herinneringen

Royal Cappellen Football Club

 

Een voetbalploeg oprichten is op zich niet zo moeilijk, maar meer dan 100 jaar zorgen dat deze club, met het behoud van de lokale verankering, zorgt voor een van de meest vooraanstaande jeugdopleidingen van de regio in combinatie met in het oog springende sportieve resultaten is iets anders.

Jos Van Wellen, ooit zelf nog speler voor Cappellen en nadien bezieler van de club, zorgde voor een stabiele groei en verdere uitbouw van deze traditieclub. Het spreekt voor zich dat zoon Louis Van Wellen, en de volledige Van Wellen Group met hem, het werk van Jos verder zet.

Dat het stadion naar Jos werd vernoemd is een blijvende herinnering voor heel de familie en heel de club aan de bijzonder periode dat hij de club leidde
 

r.-cappellen-fc_groot.png

Fotogalerij

Royal Cappellen Football Club

een voorbeeld voor vele andere sportclubs

Telenet Giants Antwerp

Met enig chauvinisme kan rustig gesteld worden dat Antwerpen de bakermat is van het Belgisch basketbal. Tijdens de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw floreerde het basketbal in Antwerpen op de talrijke stedelijke basketpleintjes zoals het Stuyvenbergplein, de Veemarkt, het Sint-Jans Plein en het De Coninckplein. 

Professionalisering en commercialisering van de club was onontbeerlijk om een stabiele werking te garanderen en zo werd in het seizoen 2005-2006 niet alleen de naamsverandering naar Antwerp Giants een feit, maar bouwde Roger Roels ook de club verder uit tot een voorbeeld voor veel andere sportclubs.

In 2007 werd begonnen met de Night of the Giants. De eerste editie lokte 11.000 toeschouwers naar het Sportpaleis. De zevende editie zette in het Sportpaleis in 2016 het Belgische toeschouwersrecord voor een basketbalwedstrijd op 17.150. 

Van Wellen Group is niet alleen sponsor van deze club die zich kenmerkt als een club die sterk gericht is op de professionele ondersteuning en opleiding van de jeugd. Vanaf seizoen 2020–2021 is de General Manager Van Van Wellen Group, Björn Verhoeven, ook voorzitter geworden van de Telenet Giants Antwerp.

We love the Giants, we do!

Telenet Giants Antwerp

Voetbal de motor, Sociaal Engagement de Brandstof, Diversiteit de Kracht

City Pirates

KSC City Pirates wil goed gestructureerd, competitief, recreatief en attractief voetbal brengen door een kwaliteitsvolle jeugdopleiding aan te bieden en dit te gebruiken als sociaal platform. Door middel van dit sociaal platform kunnen kansen gegeven worden aan kinderen uit het Antwerpse en dit met de juiste waarde en normen. De club telt momenteel bijna 1300 voetballende leden. Jong en oud, met of zonder beperking, meisjes of jongens, ongeacht kleur, overtuiging of achtergrond: samen vormen ze een hechte gemeenschap.

City Pirates is meer dan voetbal. Het sociale aspect komt onder meer naar boven tijdens huis- en schoolbezoeken, huiswerkbegeleiding, muziek- en dansworkshops, digitale klassen, toeleiding naar (studenten)werk. Hiermee wil de club tegemoet komen aan het sociale aspect en verenigingsleven in Antwerpen en omliggende gemeenten, dit alles met een duidelijk gezond afgelijnd budget.     

Het is om deze reden dat Van Wellen Group de City Pirates reeds enkele jaren een warm hart toedraagt en met veel plezier waar mogelijk een steuntje in de rug geeft.

 

city_pirates_1.png

Fotogalerij

City Pirates

Knokke, een tweede thuis voor de Van Wellen Group

Zwintriathlon Knokke

Tijdens deze jaarlijkse ¼ triatlon met start in het Nederlandse Sluis en aankomst op het Evenementenstrand van Knokke-Heist gaan zo'n 1.150 deelnemers de uitdaging aan om 1 km te zwemmen in de Damse Vaart, 45 km te fietsen in de Nederlandse en Belgische polders en 10 km te lopen op de Zeedijk van Knokke.

Door de jaren heen is de Zwintriathlon uitgegroeid tot een massasportklassieker, waar zowel de pure recreant als de professionele triatleet zich thuis voelt. In de kop van de wedstrijd strijden de internationale toptriatleten met naam en faam voor de dagzege. 

Toeschouwers die de wedstrijd op de voet willen volgen, kunnen dit doen via het uitgebreide grensoverschrijdende fietspadennet. De sfeervolle Zeedijk wordt aangekleed tot een forum waarop men de deelnemers luidkeels kan aanmoedigen.

Het is dan ook met veel plezier dat Van Wellen Group ook aan deze organisatie een steentje bijdraagt.

Fotogalerij

Zwintriathlon Knokke