Duurzaamheidsbeleid

Van Wellen Group is niet enkel met woorden een supporter van het (pro-)actieve duurzaamheidsbeleid maar realiseert deze visie consequent in al haar vestigingen. 

Energiebesparende maatregelen

Van Wellen Group is al jaren een duurzame supporter van het (pro) actieve duurzaamheidsbeleid van het Havenbedrijf Antwerpen en MLSO.

Deze visie sluit naadloos aan bij onze eigen bedrijfsstrategie en geloof in een duurzame economische groei van onze haven volgens gedelegeerd bestuurder Louis Van Wellen. 

Een belangrijk aspect van het duurzaamheidsbeleid en van de United Nations Sustainable Goals is groene energie.

Omdat de meest milieuvriendelijke kilowatt nog altijd de niet verbruikte kilowatt is ligt de focus bij Van Wellen Group zeer sterk op energiebesparende maatregelen zoals ledverlichting, isolatie, hergebruik regenwater, plaatsen van regenwaterbufferbekkens of infiltratiebekkens… 

“Voor het energieverbruik heeft Van Wellen Group, ondanks de steeds slinkende ondersteuning, toch radicaal gekozen voor groene energie en waar mogelijk voor de eigen opwekking via zonnepanelen.

Dit is een substantiële investering die volledig ingegeven is vanuit een duurzaamheidsstrategie.” 

Algemeen beeld_michael-wilson-jld4mmoc4uk-unsplash_2

Van Wellen Group hernieuwde recent haar overeenkomst voor alle vestigingen met Luminus. Opnieuw werd opgenomen dat ALLE geleverde energie aan Van Wellen Group en haar partners volledig groene energie moet zijn. Gemiddeld gaat het jaarlijks over een verbruik van 1850 MWh . 

Daarnaast plaatste Van Wellen Group op eigen initiatief ca 12 636,72 kWp aan zonnepanelen en dit voor directe levering aan haar logistieke en operationele partners met een gemiddelde jaarproductie van 10.442,86 MWh. Een reductie van +/-2966t CO2 per jaar, wat het equivalent is van 76.060 bomen of 1.600.huishoudens. 

Verder werd voor de site ter hoogte van de Noorderlaan samen met VLEEMO en het Havenbedrijf Antwerpen een zone voorzien voor de bouw van een windmolen. Van Wellen Group bood ook haar overige sites aan VLEEMO en Wind @ De Stroom aan voor onderzoek naar de potentie voor de oprichting van bijkomende windmolens. 

Terug naar homepage

sustainable_development_goals_zonder_logo.png

Bekijk hier onze projecten in samenwerking met Helexia

Video: Helexia-Van Wellen projecten