een site met een verleden

Het project Mercurius werd niet toevallig genoemd naar de Romeinse god van de handel. Tijdens de archeologische opgravingen werd zijn beeld gevonden net zoals de restanten van drie tempels die zich ooit op deze site bevonden. 

Beschrijving

Toen Van Wellen Group deze site in 2017 kocht van Mc Cain bevond op dat moment op de site nog een fabriek van diepvriesproducten. Een eerste fase in de herontwikkeling was de afbraak en sanering van de bedrijfsterreinen. 

Het toenmalige gemeentebestuur was overtuigd dat een economische ontwikkeling in de dorpskern met de daar aan gekoppelde verkeerstromen niet meer aangewezen was en sloot met Van Wellen Group een overeenkomst om van de site een woonzone te maken van de toekomst.

Met kernbegrippen zoals een levendige gemeenschap, sociaal uitnodigende groene en duurzame omgeving, inclusief wonen, integratie van kansengroepen en betaalbaar wonen begonnen de studiebureaus en architecten aan een ambitieus project dat aandacht geeft voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte – doorwaadbaarheid, publieke belevingsnatuur, gebruik van hernieuwbare hulpbronnen en grondstoffen, een energieneutraal of -positief woongebied en dit door innovatieve ontwerpmaatregelen. 

Momenteel is op initiatief van de gemeente de RUP procedure lopende en stelden ze in de publieke consultatie een geïntegreerd woonproject voor.  

Overzicht

Slaapkamers
1 - 2 - 3 -
Locatie Grobbendonk
Prijs Vanaf 240 000 Euro

Groene omgeving

Een groene omgeving is van onschatbare waarde voor de gezondheid

Dichtbij alles

Een slim gekozen locatie betekent tijd besparen

Aantrekkelijke prijs

Meer huis voor je geld in een goede balans

Fotogalerij

Mercurius

                                                                                                                                    Naar het overzicht

Ligging

Deze site ligt aan de Noordzijde van de dorpskern.

Op wandelafstand van het commercieel centrum en grenzend aan een natuurgebied wordt het vlot ontsloten door niet alleen de Nijverheidsstraat maar ook door een uitgebreid fietsnetwerk en het openbaar vervoer.

Mercurius

Mercurius

Nijverheidsstraat 2
2280 Grobbendonk
België

51.1946911, 4.7361954

Mercurius

Mercurius

Nijverheidsstraat 2
2280 Grobbendonk
België

51.1946911, 4.7361954

Bijkomende informatie gewenst?

Aarzel niet om ons te contacteren indien u een vraag of een opmerking heeft.

Wij helpen u graag met plezier verder!