Eerste fase renovatie afgerond

Na een intensieve periode van renovatie is het meest gekende kantoorgebouw langs de E34 in zijn opleveringsfase van de eerste renovatiefase belandt. Het iconisch 40-jarig oude Pioneer-gebouw had letterlijk nood aan een nieuwe, frisse wind doorheen de wandelgangen.

Architectenbureau Wilma Wastiau

Onder het motto ‘het oog wil ook wat’ hebben we architectenbureau Wilma Wastiau onder de arm genomen om dit kantoorgebouw terug in haar oude glorie te herstellen. De strakke zwart witte insteek geeft de gewenste rust in het gebouw, de kleurrijke meubels brengen de nodige speelsheid in de verschillende gemeenschappelijke ruimtes.

De vernieuwde kantoren zijn volledig opengetrokken en wat direct opvalt is het grote volume aan daglicht dat binnen valt. De gemeenschappelijke eetruimte bevat alle faciliteiten om de werkdag te breken, dit in combinatie met het nodige groen van de binnentuin zorgt ervoor dat iedereen ontspannen terug naar de werkplaats kan gaan.

Het groene verhaal van Van Wellen Group

Na een eerste investering in 2020 in de aanleg van een zonnepanelenpark van 1 MWp is dit dus een nieuw hoofdstuk in het groene verhaal dat Van Wellen Group steeds prominenter naar buiten brengt. De vernieuwing van de verouderde HVAC-installatie is minder zichtbaar, maar minstens zo belangrijk.

Het nieuw kloppend hart heeft een positieve impact op de ecologische voetafdruk van het kantoorgebouw en haar magazijnen. Zo wordt bijvoorbeeld het gebruik van de koelmiddelen in de installaties beperkt en wordt de installatie, laat ons eerlijk zijn, vooral in de zomer gevoed door eigen geproduceerde stroom van de zonnepanelen.

Verder zijn de afstanden van koel- en warmte-leidingen verkleind waardoor de verliezen tussen bron en eindgebruiker tot een minimum worden herleid. De verdere ombouw naar LED verlichting in combinatie met sensoren is in tussentijd een standaard vernieuwing, maar is toch nog steeds de vermelding waard. 

Buiten dit alles staan binnenkort ook een reeks laadpalen klaar om de verdere elektrificatie van het wagenpark te ondersteunen. Maar hier stopt het groen verhaal zeker nog niet…

Toekomst…

In afwachting van de bouwvergunning is de voorbereiding voor de volgende fase volop aan de gang. De magazijngevels worden ingepakt met een nieuwe voorzetwand. Ook de glasgevel van de kantoren pakken we aan zodat we de externe thermische invloeden tot een minimum proberen te beperken.

Esthetiek, ecologie en visie smelten hier samen en dat wordt binnenkort zichtbaar voor de buitenwereld…