Baloise site (Zwijndrecht) krijgt logistieke invulling als ‘West Port’

Projectontwikkelaar Van Wellen Group gaat de voormalige Baloise site langs de E34 in Zwijndrecht renoveren en uitbreiden met een groot logistiek gebouw onder de naam 'West Port'. De kans is reëel dat Van Moer het logistieke gebouw huurt.

Van Wellen Group is eigenaar van het 10.000 m² grote gebouw dat in 2000 al eens werd gerenoveerd. Het bestaande gebouw met gemeenschappelijke vergaderzalen op het gelijkvloers en een fitness wordt in 2022 gerenoveerd. Het gaat onder meer om duurzaamheidsinvesteringen, zoals vernieuwing van de technische installaties en het plaatsen van zonnepanelen op het nieuwe magazijn.

Het gebouw heeft op de eerste verdieping 434 m² kantoorruimte en op de derde verdieping is nog 772 m² beschikbaar en te huur.

 

 

Baloise gevel vanop de E34

 

 

Logo West Port

Aan de achterzijde van het gebouw worden enkele oudere delen afgebroken en komen er een aantal nieuwe industriële magazijnunits voor toeleveranciers aan de chemische industrie. De site krijgt als nieuwe naam ‘West Port’.

Groot magazijn

Aan de oostzijde langs de E34 komt een groot magazijn met kantoor of showroom op de bestaande parking. “Dit is een ontwerp van een masterplan waarover we volop in gesprek zijn samen met onze architect Wilma Wastiau en de gemeente Zwijndrecht. Het plan moet nog goedgekeurd worden. De kans is reëel dat het nieuwe magazijn verhuurd wordt aan Van Moer Logistics, maar mogelijk kan het ook een andere partij zijn die het huurt. Gezien de familie Van Wellen mee eigenaar is van het vastgoed van Van Moer Storage en gezien de goede relatie en het buurschap, is de kans wel reëel dat het Van Moer wordt”, zegt Raf Michiels, commercieel directeur van Van Wellen Group.