BMB bouwmaterialen focust op stadsdistributie met nieuw Antwerps pand

Bron: Flows

De bouwgroep BMB, onderdeel van de internationale groep BME, telt momenteel negen vestigingen in Vlaanderen, vooral gevestigd in het Waasland en de Kempen. Daar komt binnenkort een nieuwe vestiging bij op het eco-bedrijventerrein Blue Gate, ten zuiden van Antwerpen, niet ver van de plaats waar ook de nieuwe fietsersbrug wordt gepland.  

Focus op stadsdistributie

Stadsdistributie is het kernwoord bij de opbouw van die nieuwe vestiging. “Via onze internationale collega’s in de regio Île de France, Duitsland en de Nederlandse centrumsteden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag beschikken we over heel wat kennis op het vlak van stedelijke distributie. Daarmee willen we ook in de regio rond Antwerpen aan de slag.”  
In Antwerpen wordt momenteel duchtig gebouwd en verbouwd. BMB wil ervoor zorgen dat klanten zich snel kunnen bevoorraden in het ‘Pro Shop’-gedeelte. Tegelijkertijd wordt met aangepaste trucks ook de levering aan klanten in Antwerpen en directe omgeving verzorgd vanuit de nieuwe vestiging. De aanvoer van de materialen gebeurt over het water, via de terminal die logistiekgroep Van Moer uitbaat bij Blue Gate. “We willen maximaal profiteren van het logistieke voordeel ten opzichte van de concurrentie”, zegt Jef Huet, general manager van BMB Bouwmaterialen. “Antwerpen was nog een witte vlek op onze kaart.”  

BMB bouwmaterialen blog

 

Mikken op oktober

Het CO2-neutrale gebouw, een ontwerp van de Arcadesgroep, wordt opgetrokken in samenwerking met Van Wellen Group. Het gebouw beslaat een oppervlakte van zo’n 5.500 m² en omvat ook kantoor- en vergaderruimte. Als alles goed gaat, is het in oktober 2021 operationeel. Verwacht wordt dat er zo’n vijftien medewerkers tewerkgesteld worden.