'Van Wellen Group, Storage & Project Management', info@vanwellengroup.be, T: +32 3 229 19 00

Antwerp Express Port

aepMet Antwerp Express Port, een project goed voor 60.000 m² magazijn op een terrein van 100.000 m² in Grobbendonk tussen het Albertkanaal en de E313, slaat Van Wellen Group een nieuwe richting in.

 

In tijden van toenemende verkeersdrukte en milieuproblematiek slaan zij de handen in elkaar met de Scheepvaart NV en DP World om een constructieve 'groene oplossing' aan te bieden.

 

Samen ontwikkelen zij een satellite terminal net buiten de congestiegordel rond Antwerpen.

Antwerp Express Port, een 'groen logistiek park' in ontwikkeling...

 

Antwerp Express Port, een innovatie in de logistieke keten

aepWie op lange termijn denkt moet op zoek naar alternatieven... Havens met verzadigde wegen omdat de infrastructuur niet kan volgen, files en de daar bijhorende stijging van de CO2 uitstoot, strakke werkuren en personeelsbezetting,... Hiervoor kan Antwerp Express Port de geschikte oplossing bieden.

 

Antwerp Express Port werkt samen met DP World. Beide bedrijven vullen elkaar aan op het gebied van opslag, containerbehandeling en value added logistics. De 'extended gateway' van de grote havens in Europa via aangepaste waterwegen.

 

aepAntwerp Express Port is net buiten de haven van Antwerpen gelegen op het kruispunt van de E34 en de E313, met verbindingen naar Antwerpen, Rotterdam, Zeebrugge en het Duitse hinterland. Optimaal gelegen dus aangezien deze havens allen een lichterdienst voorzien die alle grote containerterminals zal verbinden.

 

 

 

Een vooruitstrevende terminal met groene magazijnen

aepDe magazijnen en kantoren van Antwerp Express Port zijn naar veiligheidsnormen (AEO), duurzaamheid en hernieuwbare energie hun tijd ver vooruit. 

 

Windmolens zullen de site voorzien van energie, er wordt met duurzame materialen gewerkt, we proberen zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen te brengen en de hoogste isolatienormen worden gehanteerd. Dit alles om de terminal zo milieuvriendelijk mogelijk uit te rusten met als bijkomend voordeel dat het voor de gebruikers een aanzienlijke daling van de vaste kosten inhoudt.

 

Partnership Voordelen

Antwerp Express Port kan betere FCL, LCL en opslagmogelijkheden aanbieden aan haar klanten.

  • Het terrein zal op maat van de gebruiker ontwikkeld worden
  • Verbeterde operationele efficiëntie resulteert in lager goederenvervoer
  • minder overliggeld
  • betere data-exchange tussen terminals en klanten
  • maar één gesprekspartner in de hele logistieke keten
  • Mogelijkheid om E2E en andere green corridor douane-concepten te ontwikkelen

Belangrijke competitieve voordelen voor haar klanten

Belangrijke strategische partner voor binnenvaart ontwikkeling